Blog

Wanneer niet alles vanzelf gaat.

Jaren geleden stond ik onderaan de berg en was ik verre van op weg naar de top. Ik was heel angstig, onzeker en had moeite om te genieten. Alles wat ik deed koste me ongelooflijk veel moeite. Vooral de angst voor van alles belemmerde mij om te genieten van het leven. Er waren dagen dat ik amper op straat durfde te komen, zo erg was het. Straatvrees, claustrofobie, sociale fobie. Allemaal mooie woorden, maar ik zat ermee.

Tot het besef er was dat ik toch aan die berg wilde beginnen en daarvoor mijn angsten moest gaan overwinnen. Geloof me, het was geen makkelijke weg, maar mijn man en kinderen stimuleerden mij om door te zetten. Ik wilde als moeder en echtgenoot toch niet zo angstig zijn. Ik ben mijn angsten aangegaan door middel van professionele hulp maar ook door te doen. Met iedere stap op de berg naar de top nam ik steeds een beetje meer afscheid van mijn angsten en onzekerheden. Het is als ik terugkijk naar beneden net of ik steeds groter en sterker geworden ben. Gegroeid in het zelfvertrouwen en gegroeid in mijn zekerheid.

Ik geniet weer volop van het leven. Doe de dingen die ik niet durfde. Ik leef weer. En de top heb ik nog niet bereikt, maar er mag natuurlijk altijd nog een uitdaging zijn. De uitdaging om nog meer uit mezelf te halen.

Nog niet bij de top zijn geeft je nog mogelijkheden om te groeien!

—————————————————————————————————————

Kledingkast opruimen

Het weer verandert en de nieuwe mode hangt alweer in de winkels. Tijd voor een nieuwe garderobe! Begin dan eerst eens in je eigen kledingkast. Ik ga je uitleggen hoe je dat het beste aan kan pakken.

Haal alle kleding uit je kast, en maak stapeltjes: houden, twijfel of wegdoen.

Houden of wegdoen: vraag je per kledingstuk af, is de kwaliteit nog goed? is het de juiste maat? past het bij mijn kledingstijl? past het bij mijn lichaamsvorm? is het de juiste kleur voor mij? Bij een ja, kan je het kledingstuk houden. Bij een nee, dan wegdoen.

Twijfel: je weet niet of het bij je past maar bent er toch aan gehecht, vraag dan even advies aan een ander.

Nu ga je met de juiste, mooie kledingstukken combinaties maken. Zorg voor een combinatie van ongeveer 7 of 8 kledingstukken. Bijvoorbeeld, een broek, topje, blouse, trui, jasje, vest, rok en jurk. Wanneer je dat bij elkaar hangt in je kledingkast zie je meteen nieuwe mogelijkheden. Bovendien geeft het je inzichten in kledingstukken die je mist om te combineren.

Heel veel succes!

En mocht je nog hulp nodig hebben, maak dan met mij een afspraak voor een garderobecheck.

 

Spring naar toolbar