Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart

De kleuren van mijn hart zijn Roze, Olijfgroen, Cerise en Bordeaux. Het zijn mijn blauwdrukkleuren, die mijn kwaliteiten weergeven.
Blauwdrukkleuren zijn de vier hoogst scorende powertypes van het Persoonlijke Kracht Model. Deze geven inzicht in je diepste drijfveren, en de vier elementen die erbij horen geven inzicht in hoe je dingen het allerliefste en moeiteloos doet.

Mijn eerste blauwdrukkleur is het powertype Roze (de menslievende verzorger). Hierbij horen de kwaliteiten begripvol, gastvrij, onbaatzuchtig en oog voor detail. Liefde en zorgzaamheid zijn mijn drijfveren, anderen helpen door aandacht en liefde te geven maakt dat ik helemaal in mijn element ben.

Mijn tweede blauwdrukkleur is Olijfgroen (de vitale verbinder), met als kwaliteiten luisteraar, bescheiden, serviceverlener en leiderschap vanuit het hart. Harmonie en balans zijn de drijfveren, ik geef graag de aandacht aan anderen die ze verdienen en doe dat vanuit mijn hart.

Mijn derde blauwdruk kleur is Cerise, (de betekenisvolle hulpverlener),met als kwaliteiten levenservaring, ontzorger, gedreven en sterk. Met ook hier de drijfveer van de roze kleurfamilie, liefde en zorgzaamheid. Ik zorg graag en geef aandacht en liefde aan mensen die het hard nodig hebben. Je kunt blind op mij vertrouwen, want woord is woord en afspraak is afspraak.

Mijn vierde blauwdrukkleur is Bordeaux, (de klassieke levensgenieter), met als kwaliteiten elegant, kwaliteit, oog voor schoonheid en volwassen. Het motto van de rode kleurfamilie is ‘succes trek je aan’. Ik vind het heerlijk om vanuit de drijfveren passie en ambitie aan de slag te gaan en te streven naar een succesvol leven vol kwaliteit.

Door te zorgen voor een ander, vergeet ik ook weleens mezelf. Ik vind het lastig om ‘nee’ te zeggen en ga daardoor makkelijk over mijn eigen grens. Mijn balanskleur zwart (de onafhankelijke kracht) helpt mij om ruimte voor mezelf te nemen. De uitdaging ligt voor mij in de balans tussen zorgen voor een ander en mezelf. Zorgen voor een ander vanuit mijn roze hart, en vertrouwen op mijn eigen kracht vanuit de balanskleur zwart.

Mijn blauwdruk kan ik gebruiken voor:
• Meer zelfvertrouwen en kracht
• Belangrijke keuzes in mijn leven
• Versterken van mijn personal brand
• Mijn authentieke uitstraling
• Communicatie met impact

Wanneer jij ook wil weten wat de kleuren van jouw hart zijn en je kwaliteiten versterken, dan kan een Persoonlijke Krachttest je daar heel veel inzichten in geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *